Фрикционна повърхност LuK HD 30 PLUS

Висока производителност и издръжливост за тежкотоварни превозни средства

Schaeffler Automotive Aftermarket се ангажира с използването на най- новото поколение фрикционни повърхности на LuK като ремонтно решение в сегмента на тежкотоварните автомобили. Новоразработената фрикционна повърхност HD 30 PLUS се използва с фрикционни дискове от 360 мм, 400 мм и 430 мм. В допълнение, LuK RepSet®- състоящ се от фрикционен диск, притискателен диск и конвенционален или хидравличен изключващ лагер- означава, че вече е на разположение още по- мощна и по- издръжлива система на съединителя.

Снимка 1: LuK RepSet® с новата фрикционна повърхност LuK HD 30 PLUS

Фрикционната повърхност HD 30 PLUS е специално разработена за тежкотоварни превозни средства и е резултат от високата производителност на текущите научни изследвания. Конвенционалните фрикционни повърхности се състоят от само един слой материал и следователно са компромис по отношение на необходимите свойства.

За разлика от това, новата фрикционна повърхност HD 30 PLUS, се състои от два различни слоя материал. Задната страна на фрикционната повърхност е оптимизиран за издръжливост и термична стабилност. Фрикционната страна постига висока  степен на безопасно предаване благодарение на отличния коефициент на триене, както и свойствата на оптимален комфорт. В допълнение, степента на износване е значително намалена.

Тази система означава, че съединителят е с 30% по-издръжлив в сравнение с конвенционалните технологии. По- дългият експлоатационен живот на фрикционната повърхност намалява времето за престой и намалява експлоатационните разходи. Качеството също
така отговаря на това, което се изисква съгласно стандарта на OE. Друго предимство е, че целият производствен процес се извършва без разтворители. Материалите, използвани в HD 30 PLUS не съдържат азбест, олово, кадмий, живак или хромов триоксид. Ето защо
новата фрикционна повърхност от LuK представлява алтернативен вариант, който спестява ресурси и е екологично чист.

Съблюдавайте спецификациите на производителя на автомобила!

Download: 
Свързани производители: 

Подобни технически информации