Hazet

С над 140 години опит Hazet се е утвърдил, като един от лидерите на пазара за производство на висококачествени специализирани и ръчни инструменти.

CNC-насочено производство и ненадмината модерна технология придружават всеки етап от производството. Заводът Plant Heinsberg е построен в съответствие с най-новите спецификации, разположен в "триъгълника" Германия-Белгия– Холандия.

Европейският пазар налага разработката на прецизни инструменти и Hazеtуспява да се наложи в тази сфера. В началото на 2001 г., заводът в Remshtayde е оборудван с едни от най-модерните системи в Германия за защитно покритие (синтероване). Освен това, инвестициите в използването на заваръчни роботи и напълно автоматизирани лазерни системи гарантира постоянно високо качество на обработката на ламарина.

Компанията е първата в Европа, която въвежда преди втората световна война никел-хром покритие за предпазване на повърхността на инструменти за ръчна употреба. Компанията притежава множество патенти и произвежда първата в света инструментална количка.

През 2005 г., на динамометричен ключ Hazet CLT из между 740 конкуренти бе присъдена наградата за дизайн от Industrie Forum Design Hannover.