TEXTAR

ТРАДИЦИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО
Спирачните накладки са светът на Textar – и то от повече от 100 години. Основана през 1913 като дистрибуторска фирма, марката на групата TMD Friction се свързва по цял свят с качество, оптимална безопасност и максимален комфорт при спиране.
Историята показва, че спирачните накладки Textar са били успешни не само в движението по пътищата, но също и в спортните състезания за автомобили. В легендарната „Сребърна стрела“ на „Мерцедес“ те помагат на аржентинеца Хуан Мануел Фангио през 50-те години да победи, например на състезанията Гран При на Нюрбургринг, в Италия и Буенос Айрес. Благодарствено писмо на „Мерцедес“ свидетелства за успешното сътрудничество.
Като производител на спирачни накладки Textar TMD Friction е номер 1 в областта на най-високите показатели. За автомобилите, оборудвани с карбоново-керамични спирачни дискове. Не случайно, защото тук заедно с производителя на спирачните дискове са разработени спирачни накладки, оптимално съгласувани с този фрикционен партньор.
Днес Textar предлага най-обширната програма за актуално произвежданите леки автомобили на пазара. Също и при товарните автомобили 70 % от оборудваните с барабанни спирачки и 50 % от оборудваните с дискови спирачки автомобили слизат от конвейера със спирачни накладки Textar.
В автомобилната техника тенденцията е към повишаване на комфорта и съвместимостта с околната среда. При разработката на своите спирачни накладки Textar също се движи в тази посока. Безшумните продукти, които генерират по-малко спирачен прах и освен това намаляват разхода поради по-малкото си тегло, за Textar не са въпрос на бъдеще. С Textar E-Pad за пазара при леките автомобили и пластините за спирачни накладки Textar Light–Weight за пазара на товарни автомобили днес той вече жъне успехи.

Най-добрата спирачна технология от повече от 100 години …

КАЧЕСТВО. ЗА ВСИЧКИ.
Повече от 1600 накладки за дискови спирачки, повече от 1650 спирачни диска, 425 спирачни челюсти и 300 комплекта, както и 200 спирачни барабана … с това Textar предлага един от най-широките асортименти за актуално произведените автомобили. Textar е синоним на безкомпромисно качество, голяма дълготрайност и висок спирачен комфорт. Например за това техните специалисти са разработили над 60 различни шумоизолационни мерки. Разбира се, в кутията Textar се съдържат и необходимите за монтажа принадлежности. А тяхното актуално поколение спирачни накладки epad чрез своя специфичен микс от материали осигурява особено висок комфорт при движение и блестящо чисти джанти. Също и при спирачните дискове Textar предлага качество на лидер на пазара. Висококачествена отливка и покритие върху цялата повърхност: това означава висока ефективност, голяма дълготрайност и сигурност. За бърз и лесен монтаж програмата на Textar съдържа освен спирачни челюсти, също и комплекти спирачни челюсти. Те предлагат изключителни предимства, защото всички необходими за монтажа части могат да се намерят бързо на склад и бързо да се монтират. Индикатори за износването, принадлежности, спирачна течност, препарати за почистване на спирачки и смазочни материали завършват асортимента от продукти на Textar, както и хидравлична спирачна система и инструменти за спирачки.

ВСИЧКО. САМО БЕЗ КОМПРОМИСИ.
Когато става дума за спирачна технология на първокласно ниво, с Textar Вие сте на правилната страна. В Textar не познават компромиси, когато става дума за иновативни решения, най-високо качество, максимална сигурност и оптимален спирачен комфорт. И това продължава вече повече от 100 години. Неслучайно Textar е доставчик и партньор в развойната дейност на водещите автомобилни производители в цял свят.

Продукти предлагани от техко: