NGK

 

NGK Spark Plug Co., Ltd. е  със седалище в Нагоя, Япония и в момента има 36 представителства по света. Извън родната Япония, NGK разполага с единадесет завода и над двадесет търговски офиса, които осигуряват достигането на продуктите от марките NGK и NTK до клиентите бързо и надеждно.

NGK е водещ производител на запалителни свещи, подгревни свещи, ламбда сонди (произведени под марката NTK), запалителни кабели и бобини.

Като водещ световен OE доставчик на някои от най-големите автомобилни производители, NGK се ангажира да предоставя компоненти, проектирани да отговарят на техните специфични изисквания.

В днешно време много малко автомобили излизат на пазара без запалителни и подгревни свещи NGK или ламбда сонди NTK.

От години NGK играе важна роля в моторните спортове. Почти всички водещи отбори в Формула1 разчитат на запалителни свещи от лидера на пазара. NGK има дълго партньорство с отборите на Ferrari и McLaren.

Никъде доминацията на NGK не е толкова очевидна, както в състезанията с мотори. В топ класът MotoGP, няма спечелено състезание в близките години, без запалителни свещи NGK, защото почти всеки отбор се доверява на марката NGK.

Благодарение на многобройните си позиции, NGK e “винаги там”, навсякъде по света, като отличен партньор в търговията с минимално време за доставка, обширно обслужване и непрекъснато обновяване на своята продуктова гама.