Lesjofors

Lesjöfors е международен доставчик и производител в три области от металообработващата индустрия - цялостна гама от стандартни пружини и пружини по поръчка, продукти и форми от стоманизирана жица и изделия от метални шини.Компанията е основана през 1675г., а производството на пружини датира от 1852г.! В наши дни Lesjöfors е водещия производител на пружини в Европа и е собственост на групировката Beijer Alma, която е регистрирана на фондовата борса.
Продуктовата гама е уникална по големина и всички стандартни пружини са налични, като 3D CAD модели. Lesjöfors постоянно разширява пазарния си дял, както чрез естествения ръст на компанията, така и чрез закупуването на нови мощности и фирми. В момента разполага с производствени и дистрибуторски центрове в Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Германия, Великобритания, Холандия, Корея и Китай.
Качеството и опазването на околната среда са от особена важност за Lesjöfors и освен, че е сертифицирана по процедурите ISO 9001:2000 и ISO 14001, компанията е със собствена програма за мониторинг и развитие на производствените процеси с екологична перспектива.
На пазара за авточасти, компанията разполага с най-голямата гама от пружини за окачване, добре познати под търговските марки Lesjöfors, Kilen и Roc.
Признание за качеството и модерното развитие на компанията е избирането на съвместната им разработка с Öhlins racing за първоначално вграждане в новия модел на Lamborghini – Aventador. Поради изключителното и различно натоварване на предната и задна оси, при този модел се използва за пръв път изцяло иновативна комбинация пружина-амортисьор, отнела на двете компании 2,5 години разработка и тестове.

Продукти предлагани от техко: