Lemforder

ZF Friedrichshafen е глобален лидер в призводството на части по задвижването и шасито с 121 производствени компании в 26 страни. През 2013 г. , групата реализира продажби от приблизително 17 милиарда евро с около 73 600 служители. ZF е сред първите 10 компании , включени в списъка на най-големите автомобилни доставчици по света.
Компанията е основана през 1915 г. за разработването и производството на трансмисии за дирижабли и автомобили. Днес продуктова гама на групата се състои от трансмисионни и кормилни управляващи системи, както компоненти за шасито и цялостни осеви системи и модули. Като акционери, фондацията Zeppelin - който се администрира от град Friedrichshafen - притежава 93.8%, а фондацията Lemförde притежава 6,2% от акциите .
Всяка година ZF Group инвестира около 5 процента (2013 г.: 838 милиона EUR) от общите приходи в научни изследвания и развитие. С цел по-нататъшно укрепване и разширяване на позицията на ZF, групата ще инвестира над един милиард EUR в идните години.

В цял свят, производителите на около 50 авотомобилни марки използват системи за управление и шаси компоненти от ZF: защото, в допълнение към високото качество и дългия експлоатационен живот, продуктите  предлагат максимален комфорт и динамика.

Със своята марка Lemforder, ZF също е първият избор за пазара на резервни части. Все повече и повече сервизи се доверяват на премиум продуктите с OEM качество и се възползват от нашето най-високо ниво на услуги.