Herth+Buss

През 1925 година фирмата е основана като специализиран дистрибутор на електронни компоненти при автомобилите от Philipp Herth и Jakob Buss.
През 1932 година изграждат основите на контактите си с автомобилопроизводителите. Бизнесът се развива успешно до 1944 година, когато фабриката е разрушена от бомбена атака. По-късно фирмата успява да се съвземе от удара и през 1961 година вече е ексклузивен дистрибутор на френски производители на немския пазар. Чак през 1980 година се заражда идеята за дистрибуция на части за японските автомобили.

Днес, 90 години по-късно от създаването си, Herth+Buss генерира годишен оборот от 77,4 милиона евро и продължава да се разраства всяка година. Широката продуктова гама – състояща се от повече от 26600 каталожни номера – се допълва със специално внимание към качеството.

Herth+Buss предлага две продуктови линии – Elparts и Jakoparts. 
Като специалист в електрическата система на автомобилите Herth+Buss Elparts предлага широка гама за автомобили и търговски превозни средства от над 7600 каталожни номера.
Herth+Buss Jakoparts е специалист за японски и корейски автомобили. С повече от 19000 каталожни номера за 7300 азиатски модела превозни средства е гарантирано, че ще намерите правилния продукт!