Gates

Когато през 1911г. Чарлс Гейтс 32 годишния машинен инжинер купува малка фирма наречена  KOLORADO TIRE & LEATHER COMPANY, той едва ли е знаел, че тя ще се развие в голяма мултинационална компания за производство на гумени изделия. Тогава тя произвеждала само един продукт – ленти  с които шофьорите стягали слабите гуми на техните коли за да увеличат пробега им. Компанията поема по пътя на успеха, когато шестгодини по-късно Джон Гейтс, брат на Чарлс, изобретява трапецовиднияремък. Това изобретение дава отражение не само върху механичните трансмисии на автомобилите, но ефектът му е осезателен и в индустрията. През 1927г. компанията произвежда и първият маркуч за автомобилната индустрия.

Ремъка, който синхронизира движението на иглата и макарата на шевната машина Сингер, се доразвива и усъвършенства през 1946г.

През годините Gates разширява продуктовата си  гама и днес компанията обслужва клиенти в автомобилния и индустриалния пазар като се утвърждава като най-големия производител на ремъци и маркучи в световен мащаб.

През 1954 г. Gatesотваря първия си завод извън САЩ – Онтарио, Канада. Първият от редица Европейски заводи е открит през 1963 г. в Ерембодегем, Белгия, където и главния офис на компанията.

Tехнчески информаци: