AE

Марката AE Valves е част от компанията Federla – Mogul.

AE  Valves е гаранция за висококачествени компоненти за вентили, включва специфични за приложението клапани, проектирани и произведени съгласно стандартите на ОЕ.

Новото поколение двигатели са подложени на някой от най-високите натоварвания и темератури в двигателя, но не само трябва да оцелеят, но и трябва да продължат уплътняват идеално. Като експерт в областа на най-добрите двигатели с дългогодишно наследство на иновациите, AE дава отговор с висок прецизни дизайни. Изборът на материала е толкова критичен, че някои клапани AE, известни като "биметални вентили", са направени от два материала, като главата е оптимизирана за устойчивост на издръжливост и температура, а стъблото е оптимизирано за износване.
Най-широк диапазон от части на клапана.
Функционалният диапазон на AE valvetrain на Federal-Mogul е най-изчерпателен в световния пазар на резервни части, като 1600 части покриват повече от 35 000 приложения. Всеки номер на част е внимателно съгласуван с приложението, като избраният материал допълва седалката и водача на клапана.