Поддържането на баланса на гумите от изключителна важност за автомобила.
Балансът на гумите не само осигурява по-комфортно возене, но и е ключов фактор за удължаване живота на гумата.
Може би най-убедителният аргумент в полза на баланса идва от един очевиден факт – съвременните автомобили се правят все по-леки. Тежките автомобили от миналото всъщност поглъщаха голяма част от вибрациите преди те да бъдат усетени от шофьора. По-гъвкавото окачване също упражняваше този ефект.
Вторият фактор е технологията на гумата – по принцип съвременният стил в нископрофилните гуми, наложен от изискванията на пазара предлага по-добра обратна връзка на шофьора с условията на пътя. Също така нископрофилните гуми не оказват голямо съпротивление при въртене,което спомага за икономията на гориво. Резултатът е,че и най-лекият дисбаланс на гумата (по-малко от 15 грама) може да бъде усетен, което е значително по-малко в сравнение с гумите от преди години. За онези от вас, които са преминали към по-голям цол гуми и джанти, балансът става още по-важен.

Всички продукти на марката HOFMANN са произведени в съответствие с високите изисквания на производителите на автомобили. Така ние гарантираме на нашите клиенти балансиращи прецизност и трайни балансиращи свойства.