Филтри Febi

Винаги сигурната алтернатива:

Дехидраторни филтри от febi bilstein

В студения и влажен зимен сезон е от изключителна важност надеждната работа на дехидраторният филтър. Защото за да работи ефикасно системата за сгъстен въздух се нуджае от чист, сух въздух.

При влажно време, за кратък период на работа на компресора, гранулите на филтърът поглъщат много влага. Но след това изсушителят се самовъзстановява.

Дехидраторният филтър предпазва въздушната система от влезлите в нея влага и частици. Така при ниски температури, под нулата, се предотвратяват корозията и замръзването на спирачните цилиндри и кранове. Освен това филтрите с маслоотделяне предпазват изсушителя и въздушната система от замърсяване с масло.

Ние препоръчваме замяната на дехидратирният филтър да се извършва максимум на една година. Доверете се при всякакви метеорологични условия на дехидраторните филтри на febi bilstein.

Причини за повреда на филтъра Поправка/превенция
Превишен интервал за смяна Заменяйте макс. след една година
Надхвърлени са периодите за възстановяване, заради много на брой кратки пътувания

Избягвайте кратки пътувания със спиранe на двигателя

Неправилна настройка на регулатора на налягане за възстановяване на гранулатния материал

Настройте регулаторът на налягане в съответствие със заводските инструкции

Механична повреда в дехидратора Поправете или заменете повредените елементи
Замърсяване с масло на гранулатният материал Проверете / поправете въздушният компресор
Пречка за възстановителната фаза, заради изпускане на въздух в спирачната система и окачване Поправете изпускането във въздушната система и проверете дали дехидраторът работи нормално