Части за двигател Mahle

MAHLE – части за двигателя включват,бутала, ризи, сементи основни и мотовилкови лагери, както и елементи по газоразпределението. Разработките на MAHLEса товарни автомобили отговарят на директивите на Европейския съюз за намаляване на замърсяването на околната среда. Чрез използването на съвременни материали и иновационни решения са постигнати отлични характеристики като 220 бара налягане в цилиндрите, експлоатационен пробег над  единмилион километра , както и ниски въглвродни емисии. Използват се за първо вграждане в редица микробус и тежкотоварни автомобили. Алуминиевите бутала на  MAHLE, отливани от алумино-силициеви специални сплави се характеризират с висока точност, ниско тегло и гарантиран дълъг пробег над  единмилион километра.

Лагерите на  MAHLEсе характеризират с висока износоустойчивост, ниско триене в преходните режими, особеннно важно за превозни средства със старт - стоп режими, както и при хибридните двигатели.

Частите по газоразпределението включват всмукателни, изпускателни клапани, повдигачи и др. Изискванията към тези елементи особенно в съвременните мотори е много висок, като целите се постигат със разработката на специални сплави, нови технологии и ноу-хау.