Водни помпи Metelli

 Изборът на материалите, точността на машините и произвоствените процеси, стриктният контрол по време на производството от отливането до монтажа на компонентите на водната помпа са истинска гаранция за качество и дълъг експлоатационен цикъл на продукта.

Асортимента на водни помпи обхваща мнозинството Европейски, Американски и Азиатски производители.

Всяка година се представят многобройни нови модели водни помпи за нуждите на независимият пазар на авточасти.

 

 

Циркулацията на охладителната течност в системата се контролира, в повечето случаи, от двигателя посредством ремъка задвижващ помпата. Водната помпа е от центробежен тип и се състои от витло, свързано със задвижващата ролка чрез ос, лагерувана в корпуса на водната помпа; уплътнението между помпата и двигателният блок се подсигурява от гарнитура, докато вътре в помпата ролята на уплътнение се изпълнява от динамичен семеринг.

Съставни части на водната помпа:

Импелер ( витло ) – доставя охладителната течност до всяка част на системата.

  • Механично уплътнение ( семеринг ) – осигурява херметичност на охладителната течност.

  • Лагер: предава движението към витлото и служи за опора на охладителните компоненти на помпата

  • Корпус на помпата: служи за основа на всички съставни части на помпата и отвежда охладителната течност в двигателния блок.

 

 

Всички компоненти, монтирани на водната помпа са предварително изпитани:

  • Лагерите на оста на помпата преминават продължителен тест, еквивалентен на номиналната продължителност на експлоатация и след това се изследват в лабораторни условия.

  • Семерингите се тестват в екстремни температури на охладителната течност в съответствие с предварително дефинирани цикли на охлаждане.

  • Формата на витлото е оптимизирано благодарение на прототипи, чиито параметри са тествани многократно. Материалите за направата на корпуса на водната помпа, преминават структурни и механични тестове.

  • След сглобяване, всяка водна помпа преминава през тестове на механичните уплътнения, като се отстраняват единиците, не отговарящи на зададените стойности.