Термостати Gates

Термостат – а е "пазител" на охладителната система на автомобила. Той непрекъснато следи температурата в системата и регулира потока на охлаждащата течност през радиатора. По време на шофиране термостата сработва много пъти. Един добър термостат ускорява загряванета на двигателя и регулира работната му температура, което осигурява икономия на гориво, намаляване на емисиите, подобряване на работата на двигателя и удължава живота му. Ето защо, когато се сменя термостата, не забравяйте да използвате надежден Гейтс ОЕ термостат. Техните температурни сензори осигуряват прецизен контрол на температурата, за да се оптимизира режима на работа на двигателя. Гейтс предлага на пазара няколко вида термостати, които са проектирани да отговарят на техническите изисквания на производителите на автомобили:

- Термостат, който отваря срещу течението на охлаждащата течност идваща от водната помпа. Налягане на охлаждащата течност водна помпа се използва за поддържане на затвореното състояние на студения термоста с обратен клапан за намаляване на изтичането. Този тип е проектиран със самопочистване и самонагаждащ клапан от неръждаема стомана.

- Термостат, оборудван със специален клапан-преливник във фланеца с цел осигуряване на изход на натрупания въздух в системата и го освобождава в атмосферата по време на пълнене с охлаждащата течност.

Фирма Гейтс също така предлага гарнитури и гумени уплътнения за термостати, обходни термостати и т.н. Всички те имат еднакво високо качество.

  • Самопочистващ и самонагаждащ се клапан на термостата
  • Конструкция съответсваща на оригиналното оборудване гарантира точност при монтаж и ефективност на работа
  • Прецизни уплътнения, намаляващи течовете и преждевременно охлаждане
  • Детайли и пружини от неръждаема стомана са проектирани за дълъг живот