Пружини Lesjofors

Новият завод на Lesjöfors за пружини за окачване е отворен на 9 Април 1997г.. той е проектиран, така че да отговаря на стандартите за качество, оперативност и екологичност за години напред. Всяка пружина е изработена от висококачествена стоманена тел, като се използват и двата метода за нейното закаляване – със и без маслена баня. При произведените от материал закален в маслена баня пружини, всяка една от тях се подлага на допълнителна процедура за освобождаване на вътрешното напрежение, което повишава устойчивостта им срещу „ умора” на материала.При използването на другият вид материал – закален без маслена баня, всяка пружина е закалена и темперириана след процеса на завиване, което отново повишава устойчивостта им срещу „умора” на материала и не изисква процедура за освобождаване на вътрешното напрежение. Процесът на навиването и се осъществява от компютърно управляеми автоматични машини. Поради своята форма и дизайн, някои от пружините изискват допълнителна обработка и шлифовка на техните краища, което се осъществява с компютърно управляеми шлифовъчни машини. Всяка една от пружините се подлага на допълнителна обработка по метода „Дробинкоструйно наклепване” или по известен като „Shot peening”, което представлява на практика бомбардиране на цялата им повърхност с минатюрни метални топчета изстреляни под голямо налягане. Освен допълнителна обработка срещу „умора” на материала този процес осигурява оптимална и солидна основа за тяхното боядисване. Всички пружини се сгъват докрай на стенд преди да напусне завода на Lesjöfors, което гарантира предотвратяването на отпускане или провисване на купето на автомобила след тяхното монтиране.Всяка една бройка е обработена срещу корозия чрез цинково фосфатиране и след това прахово боядисана с епоксидна боя. Това гарантира добра защита дори при наличието на резки и драскотини по боята и отговаря на високите изисквания на производителите на автомобили. Всички пружини са с маркировка за разпознаване върху тях, опаковани са в картонени кутии с етикет и баркод и се доставят само със стандартни европалета.
 

Подменете със стандартни пружини на Lesjöfors, когато:

  • Оригиналната пружина е счупена;
  • Оригиналната пружина е силно кородирала;
  • Оригиналната пружина е омекнала и като резултат автомобила е с понижен клиренс.

Подменете със стандартни пружини на Lesjöfors, когато...

  • Превозвате редовно тежки товари
  • Редовно теглите ремаркета, каравани, лодки и др.

Полезни съвети :

  • Винаги сменяйте пружините по 2 на ос. Различни по твърдост пружини на една ос е възможно да влошат поведението на автомобила.
  • При смяна на амортисьори е препоръчително да смените и пружините, поради факта че те са изложени на същите натоварвания и износване
  •  Пружини с прогресивна промяна на диаметъра на материала са лесно податливи на счупване.