Накладки Ate Ceramic

Керамични спирачни накладки АTE

Без прах – без шум – с дълъг живот

Иновативна смес на накладката

ATE Ceramic е решение на Continental за безшумно, безпрашно, пестящо ресурси и екологично чисто спиране.Тайната се крие в използваната иновативна технология включваща в състава на накладката синтетични влакна.По време на спиране се произвежда така наречения ”трансферен филм” върху спирачния диск, който го предпазва от прекомерно износване. Резултатът: по-малко спирачен прах, повече комфорт, по малко износване.

Чисти джанти - по-добър външен вид

В сравнение с конвенционалните спирачни накладки, джантите трябва да се почистват много по-рядко. Това спестява време и намалява консумацията на скъпи и вредни за околната среда вещества за почистване и ценна питейна вода.

Изключително безопасни

Накладките ATE Ceramic надхвърлят строгите изискванията на директива ECE R90. По време на ежедневните условия за ползване, те предоставят същата спирачна ефективност и безопасност, както стандартните AТЕ Original спирачни накладки. Те са напълно съвместими с автомобилните системи за контрол на динамиката.

По-малко износване, по-ниски разходи

Обширни сравнителни тестове при ежедневни тежки експлоатационни условия са показали, че накладките ATE Ceramic се износват значително по-малко в сравнение със стандартните спирачни накладки. Те също така значително удължават срока на експлоатация на спирачните дискове. Това намаляване в износването намалява ремонтните разходи и спестява пари на водачите. В допълнение, ”трансферния филм” има положителен ефект върху склонността към корозия на спирачните дискове. В резултат на това накладките ATE Ceramic са по-малко склонни към образуване на ръжда в резултат на мокро време, сол по пътя, или по време на дълги периоди без експлоатация.

По-малко шум, по-голям комфорт

Иновативната смес на накладките ATE Ceramic намалява генерирането на шум по време на спиране. Досадното бръмчене, скърцане и квичене са ефективно потиснати. Това значително подобрява спирачният комфорт. Накладките ATE Ceramic също така предотвратяват ерозията на дисковете, което от своя страна спира появата на вибрации и трептенията във волана.

Активен принос към опазване на околната среда

Тъй като накладките ATE Ceramic почти не отделят спирачен прах, те намаляват замърсяването на околната среда. Тяхното по-ниско износване спестява средства, но дава същото ниво на спирачна ефективност. Замърсяването на висококачествените алуминиеви джанти със спирачен прах е намалено до минимум. Това означава, че честотата на процедурите по почистване ,за които се използват химикали за отстраняване на праха от спирачките може да бъде значително намалена. По този начин АТЕ активно допринасят за по-екологичното шофиране.

Лесно монтиране

Спирачните накладки ATE Ceramic не изискват никакви модификации по автомобила. Те могат да бъдат монтирани вместо стандартни спирачни накладки при обслужването на спирачките. Спирачните накладки АТЕ Ceramic се предлагат за множество модели превозни средства от различни автомобилни производители. Те се предлагат както за предната така и за задната ос, като гамата непрекъснато се разширява и вече е на разположение за голям брой модели.

Причините и последиците от създаването на прах

Спирачките на превозните средства превръщат кинетичната енергия в топлина чрез триене. Това води до износване. Ясна индикация за това износване е черния прах, който се натрупва предимно по джантите, оставяйки неприятни следи. Това не само е неудобно за собствениците на превозни средства, които държат на външния вид - спирачният прах също така е вреден за околната среда.

Ползите от технологията ATE Ceramic накратко:

  • Малко прах
  • Без шум
  • Дълъг живот

Спирачните накладки ATE Ceramic сa базирани на нова технология спирачна смес, при която в сравнение с конвенционалните смеси почти няма износване. Това гарантира, че джантите ще останат блестящи, и сервизния живот на спирачните дискове е значително удължен. С накладките АТЕ Ceramic, спирането също така е много по-тихо. Гамата на АТЕ включва многобройни модели автомобили от различни производители, като тенденциите са за непрекъснато разширяване.