Монтажни комплекти

Фиксирането на спирачната накладка към спирачния апарат се прави посредством пружини. Те предотвратяват блокирането на накладките и осигуряват свободното им и правилно движение в супорта на спирачния апарат след освобождаване на спирачката. Пружините са много натоварен елемент по спирачната система поради сравнително фината им структура и големите температурни натоварвания на които са подложени. Фиксиращите пружини трябва да се сменят при всяка смяна на накладките.

Фиксирането на челюстните накладки към основата на главината се прави посредством комплект принадлежности. Той се състои от различни по брой и големина според нуждите на съответния модел пружини, фиксиращи пластини и щифтове. Тези аксесоари спомагат за правилната работа на челюстните накладки, връщането им в свободно положение при отпускане на спирачката или освобождаване на ръчната спирачка. Всички части по барабанните спирачки са изключително натоварени поради затвореният тип на спирачната система и съответно слабото топлоотвеждане. При смяна на челюстните накладки е препоръчително да се сменя и съответният монтажен комплект.

В продуктовата програма на ТЕХ-КО вие можете да разчитате на принадлежности за дискови и челюстни накладки от лидери катоAte и TRW,отлично съчетание на цена и качество в лицето на Delphiи лидерa при азиатските апликации H&B Jakoparts.