Маншони и Опорни лагери Sachs

Амортисьорите са изложени постоянно на външните метеорологични условия като вода, кал , прах и др. Стъблото на амортисьора трябва да бъде предпазено от тях, за да се избегнат корозията и нараняването му.
Поради всички тези причини прахозащитния маншон е много важен за продължителността на живот на вашият амортисьор. Точно той предпазва и осигурява правилното функциониране на амортисьора. Честа причина за изпуснали и омаслени амортисьори е точно не навременната подмяна на повредени или скъсани прахозащитни маншони. ZF Services препоръчват, при смяна на амортисьорите да се подменят и прахозащитните маншони(Service kit).

Горния опорен тампон е най-горната свързваща точна на амортисьора с купето на превозното средство. Той поддържа теглото на автомобила, прави управлението му възможно и обира шумовете и вибрациите. Горният опорен тампон е подложен на огромно и постоянно натоварване при всекидневното шофиране, както и на пряко влияние на атмосферните условия. Последствията са: от износване на гумената част, повишаване на шума в купето до по-дълъг спирачен път и загуба на управление на автомобила. ZF Services препоръчват, при смяна на амортисьорите да се подменят и горните опорни тампони.