Лагери главина SKF

SKF предлага широка гама лагери главина, като има отлично покритие както при Европейските, така и при Азиатските автомобили. Освен това SKF първи въвеждат концепцията за комплектите, които включват всички необходими компоненти за пълна и безопасна смяна.

Колесен лагер първо поколение 

Лагерите са смазани за целия им експлоатационен срок. При тях значително се намалява времето за монтиране,а също така се елиминират възможните грешки, които биха възникнали при неправилно боравене с уплътненията и хлабините на лагерите.

Колесен лагер второ поколение 

Този тип лагери представлява комбинация от двуредов сачмен лагер и монтажен фланец. Смазан е за целия експлоатационен срок. Колесният лагер от второ поколение се използва с незадвижващи предни или задни колела.

Колесен лагер трето поколение 

За разлика от лагерите второ поколение, лагерите от трето поколение има два фланеца – за монтаж на колелото/спирачния диск и за фиксиране към окачването. При него значително се опростява монтажа и реглажа.

Комплект колесен лагер и спирачен диск/барабан

За определени модели автомобили SKF предлага предварително сглобен спирачен диск/барабан с колесен лагер. По този начин монтирането им епо-бързо и по-лесно и грешките при монтажа са сведени до минимум.