Комплект инструменти за измерване Brembo

От особена важност при смяната на спирачни дискове е те да легнат правилно на колесната главина. Ако не е монтиран правилно спирачният диск може да влезне в контакт със спирачната накладка,дори когато спирачката не е натисната. Това води до неравномерно износване на спирачния диск и може да предизвика вибрации след няколко стотин километра. За тази цел фирма ТЕХ-КО Ви предлага комплект инструменти на марката Brembo с кат. номер 99.0033.10 за измерване отклонението на колесните главини и спирачни дискове.

Съдържание на комплекта:

Микрометър:

Микрометърът се използва за прецизно измерване на минимално допустимата дебелина на спирачните дискове т.е. тяхното износване. Дебелината на спирачните дискове никога не трябва да бъде под минимално допустимата, щампована на самите дискове, с обозначение - MIN. TH.

Индикаторен часовник:

Индикаторният часовник се закрепва към магнитната стойка от комплекта ипозволява изключително точно измерване на отклоненията в повърхностите на спирачните дискове и колесни главини

Магнитна стойка:

 

 

Спомага за закрепване на индикаторния часовник към окачването на автомобила, като отрязаната под ъгъл магнитна основа позволява удобно и стабилно застопоряване на пр. към основата на амортисьора на автомобила.