Филтри CoopersFiaam

Гамата на CoopersFiaam включва маслени, въздушни, горивни и хидравлични филтри, както и филтри за купе.

- Маслени филтри - CoopersFiaam предлага широка гама маслени филтри, с различни размери и технически решения според специфичните изискванията на всеки един автомобил. Високоефективни, те осигуряват свободно протичане на течността, масло или гориво, запазвайки максимално дълго тяхната чистота и първоначални характеристики. Предвид дългогодишната работа на машината е от изключителна важност поддържането на чист, добре работещ двигател. Редовната смяна на масления филтър е неизменна част от грижата за двигателя, а високото му качество гарантира чистота на маслото и по – добрата поддръжка на машината за по дълъг период от време, намалявайки разноските по автомобила. Защото масленият филтър се грижи не само за чистотата на маслото в двигателя, но и за редуциране на високата температурата при работа и шума на двигателя. Маслените филтри CoopersFiaam имат различни характеристики, за да могат не само да задоволят, но и да надхвърлят изискванията на автомобила, като резултат да подобрят работата и удължат живота му.

- Въздушни филтри - Богатият избор на въздушни филтри на CoopersFiaam помага на клиентите да задоволят изискванията на колите си, доставяйки по-високо ниво на защита на клапи, цилиндри, сегменти, биела и лагери от абразивни частици, сажди и др. Добрата конструкция на кутията с въздушния филтър е важна предпоставка за пречистване от механичните частици, а също така и за поглъщане на значителния шум следствие от всмукването на въздух. Ролята им на дробове в устройството на автомобила изисква и сериозно отношение при сервизирането. Препоръчва се да се проверява състоянието на въздушния филтър при всяка смяна на маслото.

- Горивни филтри - Филтрите CoopersFiaam се ползват от всички двигатели с вътрешно горене, независимо дали са с бензиново или дизелово гориво. Пречистването му е важен фактор за дълголетието на вашия двигател. Причините за попадането на замърсителите (водни частици, фини механични частици) в горивото са различни, но тук е ролята на горивния филтъра и колкото той е по- качествен, толкова е по – защитен двигателят. Дизеловите филтри на CoopersFiaam осигуряват първокласна защита на горивните помпи и ефикасно отделяне на водните частици от горивото, благодарение на специалните материали, модерни технически разработки на CoopersFiaam. Има възможност за сензорно отчитане на загряването и водното съдържание в горивото. CoopersFiaam работи непрекъснато за повишаване качествата на продуктите за системите “Common-rail”.