Датчици ABS - Bosch

Електронни системи за сигурност: Made by Bosch

Сфункцията си електронните системи за сигурност предотвратяват катастрофи. Съссистемите ABS, ASR и ESP® Бош е един от пионерите в областта на активната сигурност. През първите години от производството тези системи се предлагаха като екстри за автомобили от луксозния клас, а междувременно са стандарт за много нови автомобили – в това число и в компактния клас.

Bosch – пионер в електронните системи за сигурност на движението:

  • Водеща фирма в света със своите иновации, поставили нови мащаби
  • Комплексно ноу-хау чрез собствена научноизследователска и развойна дейност
  • Тясно сътрудничество с производителите на автомобили

ABS: Първата стъпка

Първи през 1978 г. като производител Bosch предложи на пазара електронно управляваната антиблокираща система (ABS). През следващите години в развойната дейност се акцентира върху подобренията в системата и разширяването на функциите й. Актуалното в момента поколение ABS 8 беше въведено през 2001г.

ABS: Спирачно усилие интелигентно регулирано във всяка ситуация

Според качествата на пътното платно и скоростта на автомобила кратко настъпване на спирачния педал може да доведе до блокиране на колелата: автомобилът става неуправляем. ABS разпознава и регулира спирачното налягане на всяко колело, така че се предотвратява блокиране на колелата във всяка ситуация. Защото само въртящите се колела осъществяват максимална спирачна сила, управляеми са и могат да пренасят необходимите за това странични сили. С ABS автомобилът може да се овладее дори и при аварийно спиране.

Компонентите на ABS-системата са:

  • Хидроагрегат с вграден блок за управление
  • Сензори за оборотите на колелата