Акумулатори AGM Bosch

S5с AGM-технология: за леки автомобили със старт/стоп-система и рекуперация на енергия при спиране

Постоянно нарастващият брой електрически консуматори в модерните автомобили и специалните изисквания като старт/стоп-системите и рекуперацията на енергия при спиране изискват отлично представяне на акумулаторите. Bosch-акумулаторът S5с AGM-технология доставя достатъчно енергия за често спиране и стартиране и захранва надеждно електронните консуматори по време на стоп-фазата.

AGM-технологията (Absorbent Glass Mat) на Бош е върховата технология на пазара, отговаряща на най-високи изисквания. Специални сепаратори от микрофазерни стъклени влакна са разположени плътно между оловните плочи на AGM-акумулатора и свързват изцяло акумулаторната киселина, като така могат да преминават големи количества енергия. Това осигурява върховата мощност на Bosch-акумулатора S5.

Предимства

  • По-висока експлоатационна продължителност и до 4 пъти по-висока циклична устойчивост в сравнение с конвенционалните стартови акумулатори
  • Постоянна мощност и при пътувания на къси разстояния, при движения "спри -тръгни" или висока консумация при работа на място
  • Отлично акумулиране на зареждащия ток и стартова мощност при голям брой електрически консуматори
  • Абсолютно необслужваем
  • Може да се монтира във всякакво положение и е защитен от изтичане
  • Първокласно Bosch-качество

Акумулатори Bosch: Конструирани по мярка за всички системи

В лек автомобил, първоначално оборудван с AGM-акумулатор, при смяна зъдлжително трябва да се използва акумулатор с AGM-технология. В противен случай функциите и положителният ефект от старт/стоп системата ще бъдат ограничени. Експлоатационният живот на акумулатора намалява.